Tips voor (bijna) elke yoga-beginneling

REECE84044_2kopie

Wil je een beetje ontspannen, maar toch aan een sterk en gezond lichaam werken? Dan is yoga de ideale workout! Veel mensen denken dat je erg lening moet zijn om yoga te beoefenen, maar dit is een fabeltje. Je hoeft niet flexibel te zijn voordat je met yoga begint. Het gaat erom dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert, als gevolg hiervan zal je flexibiliteit toenemen.

Binnenkort je eerste yogales? Sportdirect.com zet vier veelgemaakte beginnersfouten op een rij:

1. Een geforceerde houding

Er zijn meerdere soorten yogaposes en de ene pose vereist meer ervaring dan de ander. Verwacht daarom niet dat je de eerste les met alle poses mee kunt doen. Als het niet lukt, moet je oppassen dat je jezelf niet gaat overstrekken. Hierdoor loop je namelijk kans op een blessure en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

2. Ademhaling

In het begin is het best moeilijk om oefeningen juist uit te voeren (goed naar de docent kijken) en daarnaast ook nog juist adem te halen. Toch is ademhaling een belangrijk onderdeel bij yoga. Lukt het je niet om het juiste ademhalingsritme te krijgen tijdens de les? Probeer dan goed te luisteren naar je docent. Wanneer je het ritme te pakken hebt, is het uitvoeren van een oefening namelijk een stuk gemakkelijker.

3. Negeren van pijntjes

Doet een bepaalde oefening pijn? Stop dan en probeer een lichtere variant uit te voeren (deze optie geeft de docent vast aan). Pas op voor blessures, want er zullen veel nieuwe bewegingen tussen zitten. Heb je flink spierpijn van een andere workout dan is yoga een prima manier om je verzuurde spieren te stretchen en zo te zorgen dat de spierpijn sneller over gaat.

4. Letten op de buurman/buurvrouw

Je gaat voor jezelf en niet voor de anderen naar een yogales. Probeer dan ook niet iemand te overtreffen en laat je niet onzeker maken, luister goed naar je lichaam!

Foto: Reece Individual collectie

Comments

comments

Geschreven door
Meer van Sam

Sterspeler Jupiler League – speelronde 21

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Jupiler League de Sterspeler...
Lees verder