Sporten in het donker? Maak je zichtbaar!

safety reflective

In deze tijd van het jaar is de temperatuur ideaal om buiten te sporten. De frisse ochtenden en avonden lenen zich uitstekend voor inspanning in de buitenlucht. Het lijkt net alsof er meer zuurstof in de lucht zit, alsof het sporten makkelijker gaat dan in de warme maanden die achter ons liggen. Behalve de temperatuur is er echter nog iets veranderd: het wordt al vroeg donker!

Het vergt vaak wat moeite om je warme, comfortabele huis te verlaten voor een sportsessie in de koele, donkere buitenlucht. Maar het is een gevoel dat iedere sporter zal herkennen: als je de drempel eenmaal over bent, is het juist extra lekker. Gewoon gaan dus! Maar als je eenmaal buiten staat, zorg dan dat je veilig over straat gaat.

Maak je zichtbaar
Behalve dat er lampjes bestaan die je om je bovenarm of enkel kunt dragen om je zichtbaarheid te vergroten, is er ook veel sportkleding verkrijgbaar die reflecterende strips bevat. Hiermee maak je bijvoorbeeld je hardlooprondje veel veiliger! Met een reflective vest neem je helemaal het zekere voor het onzekere, de brede reflecterende banen in combinatie met het felgeel zorgen voor een goede zichtbaarheid. Het vest is bovendien licht van gewicht en heeft een verstelbare pasvorm, waardoor je eigenlijk niet voelt dat je het extra laagje draagt.

Neem je telefoon mee
Door te zorgen dat je goed zichtbaar bent, maak je een sportsessie in het donker al vele malen veiliger. Voor je eigen gevoel van veiligheid is het echter prettig om je telefoon bij je te dragen. Veel jacks hebben zakken waarin je je telefoon kunt stoppen, maar om schudden te voorkomen is een sportarmband voor om je bovenarm of een bottlebelt om je heupen nog fijner.

En dan nog iets: als je je telefoon mee hebt, is het verleidelijk om muziek te luisteren onderweg. Pas hier wel mee op! Het is verstandiger om je oren vrij te houden in het donker, zodat je goed weet wat er om je heen gebeurt. In het donker zie je minder, dus je hebt je oren hard nodig.

Heb je alle tips en adviezen in je opgenomen? Dan wensen we je veel sportplezier!

Comments

comments

Geschreven door
Meer van Sam

hummel Retro trainingskleding voor kids!

Op Sportdirect.com vind je nu het limited edition hummel retro trainingspak en...
Lees verder