Welke voetbalsokken kies ik? Een keuze die er daadwerkelijk toe doet!

stanno sok

De keuze voor voetbalsokken is voor velen te vergelijken met de keuze voor een product uit de supermarkt, laagdrempelig. Je loopt naar het juiste gangpad, je staat voor het schap en binnen 20 seconden bedenktijd loop je naar de kassa en reken je af. Maar er zijn toch wel degelijk enkele zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van voetbalsokken. Wist je bijvoorbeeld dat in Duitsland de voetloze sok heel populair is?

De kwaliteit van de sokken is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Voetbalsokken blijven ook na veel wasbeurten hun eigenschappen behouden en de elastische band blijft elastisch. Deze elastische band zorgt ervoor dat de sok goed blijft zitten en niet naar beneden zakt. Het is immers ‘verboden’ om je scheenbeschermers zichtbaar te hebben tijdens een voetbalwedstrijd. Bijna elke voetbalsok heeft tegenwoordig wel een elastische band, maar let er toch op bij de aankoop!

Als je sok toch nog afzakt, kies dan voor een sok ophouder. Deze bandjes bevestig je net onder het omslagpunt van de sok. Een voetbalsok wordt altijd één keer omgeslagen. Als je op dit punt een sok ophouder bevestigt, dan blijven je sokken gegarandeerd de gehele wedstrijd goed zitten.

De meeste voetballers zijn niet anders gewend dan een dichte voetbalsok. De moderne voetbalsok heeft vaak een voetbed dat extra comfort biedt en ook extra grip heeft. Dit alles om jouw sportprestaties te bevorderen.

De links-rechts aanduiding op de sokken zorgt ervoor dat de sok aan juiste voet zit, voor een optimale pasvorm en minder grappen na afloop van de wedstrijd, na het missen van een enorme kans!

In Duitsland is juist de voetloze sok enorm populair. Het assortiment ‘stutzen’ is daar veel groter dan in Nederland. De voetloze sok wordt in Duitsland veel gebruikt bij hockey en voetbal. Vaak is het dragen van een enkelbrace de reden dat er voor een voetloze sok wordt gekozen. Door de enkelbrace is de ruimte in de schoen al krapper en is de voet al beschermd. Ook wordt er gezegd dat clubs in Duitsland kiezen voor voetloze sokken, omdat deze goedkoper en met name duurzamer zijn dan een dichte voetbalsok. De leden dragen dan een normale sok onder de ‘stutzen’.

Maar afgezien van alle specificaties, is een belangrijk criterium voor de uiteindelijke keuze toch de kleur. Sportdirect.com heeft een uitgebreid assortiment met sportsokken in verschillende kleurcombinaties. Neem een kijkje bij onze voetbalsokken, hockeysokken, handbalsokken of hardloopsokken!

Comments

comments

Geschreven door
Meer van Patrick

Hulp bij hooikoorts tijdens het sporten

Deze maand is het zo lang licht dat het heerlijk is om...
Lees verder